Fria röster

Informationskällor med flera " Media-kanaler "


Swebb TV  www.swebbtv.se

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro och medborgarinflytande. De granskar makthavarna - inte medborgarna och är Medborgarnas Media. Har långa och sakliga intervjuer med kompetenta personer.


Exakt 24  www.exakt24.se

Är en politiskt oberoende nyhetssajt och plattform för debatt och diskussion. De är skribenter och opinionsbildare som inte anser att etablerade medier gör sitt jobb och de vill bredda åsiktskorridoren.


Kvartal  www.kvartal.se

Är en politiskt oberoende nättidskrift som publicerar poddar och texter med samhällsjournalistisk inriktning.


Det goda samhället  www.detgodasamhallet.com

Debattsidan, vars motto lyder "Här skapas samtidens självförståelse". Det Goda Samhällets inriktning har beskrivits som borgerlig och kritisk mot svensk invandringspolitik.


Ledarsidorna  www.ledarsidorna.se

Är ett politiskt obunden webbaserat nyhetsmagasin. Systemkritisk, konsekvensneutral och ständigt i opposition. De bygger sina texter mer på klassisk journalistik och utan lojalitetsband till ägargrupper.


Mårtenssons meningar  www.martenssonsmeningar.se

Meningar och reflektioner om hur vi formar vår värld och vårt varande, i det stora och det lilla, i det avlägsna och det ...


ETC  www.etc.se

Gick från att vara en tidskrift till att vara ett varumärke omfattande flera företag. Skriver om inrikespolitik, klimatfrågor, jämställdhet men även om internationella frågor.


Nya dagbladet  www.nyadagbladet.se

Publicerar nyheter, analyser, reportage med mera i alla medieformat. De bevakar särskilt frågor om etniska och kulturella rättigheter, integritet och övervakning, miljö och hälsa.


Nya tider  www.nyatider.nu

En nyhetstidning som granskar makteliten, besöker rättegångar och rapporterar de viktigaste nyheterna från Sverige och världen med unik information och från folkets perspektiv.

Informationskällor via YouTube


Lennart Matikainen  www.youtube.com

Är en svensk före detta idrottsman och TV-profil. I riksdagsvalet 2018 kandiderade Matikainen för det politiska partiet Alternativ för Sverige. Granskar kritiskt dagens samhälle.


Håkan Bergmark  www.youtube.com

Författare, arbetare, ordf i partiet Populisterna.se. Senaste bok "Mygelstafetten" Recito förlag. Bergmarks har en militär karriär bakom sig som inleddes i slutet av 1970-talet med en 18 månader lång dykarutbildning i flottans regi. En av de första som dök vid vraket efter  Estonia.

Informationskällor via Facebook eller Blogg


Elsa Widding  www.klimatkarusellen.se

Känd för att ha kritiserat statligt ägda Vattenfalls köp av Nuon 2009 samt senare den forcerade utförsäljningen av tysk kolkraft. Hävdar att dagens debatt om klimatfrågan är osaklig och har utvecklats till en mångmiljardindustri.


Lars Bern  www.anthropocene.live

Behandlar frågor rörande miljö och hälsa samt geopolitiska frågeställningar. Svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör.


Katerina Janouch  www.katerinamagasin.se

Är en svensk författare, föreläsare, samhällsdebattör och journalist. Hon är framför allt känd för sina barnböcker, men hennes författarskap handlar också om bland annat relationer och missbruk.


Helena Edlund  www.helenaedlund.se

Präst, författare, skribent. Stockholmsbaserad norrlänning med faiblesse för det fria ordet och den franska revolutionen.


Joakim Lamotte  www.facebook.com

Medverkade under 2013 i SVT:s program Debatt och skickades då för att bevaka Husbykravallerna i Stockholm. Lamotte är känd som en orädd journalist, som inte drar sig för okonventionella metoder för att konfrontera makthavare.


Peter Springare  www.facebook.com

I februari 2017 gjorde han ett inlägg på sin Facebook-sida om att han i sitt arbete på grova brottsroteln menade sig se en överrepresentation av gärningsmän med utländsk bakgrund. Detta gav upphov till intensiv diskussion. Springare deltar aktivt i samhällsdebatten.


Stefan Torsell  www.facebook.com

Mest känd för sin bok om Estonia, där locket lades på för att inte sanningen om Sverige som transitland för vapen smuggling från det sönderfallande Sovjet skulle avslöjas. Torsell deltar aktivt i samhällsdebatten.


Runar Sørgaard  www.facebook.com

I mars 2018 började han skriva några inlägg kring tankar om det samhälle vi lever i och den värld som våra barn ska ärva av oss. Han är mycket rak i sina uppfattningar, vilket inte sällan väcker uppmärksamhet.


Marcus Birro  www.marcusbirro.se

Var fram till november 2014 krönikör för Expressen och är krönikör för Världen idag. Författare och samhällsdebattör.

"Här finner du några källor utanför mer etablerade media som belyser fakta och samhällsfrågor från andra utgångspunkter och vinklar. Källorna är olika till sina presentationer och vissa är mer formella och strikta medan andra kan ta ut svängarna rejält för att nå ut. Det är upp till dig att själv bilda dig en uppfattning och värdera innehållet. Oavsett har källorna stort berättigande i en vital demokrati. Det är ingen slump att många viktiga samhällsförändringar kommit till genom personer som sett vad andra inte kunnat eller velat se."